COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESA 2

ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA

TIMIS TORONTAL


Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Timiș Torontal a implementat in perioada 4-15 august 2016 schimbul de tineri intitulat ReCreative use of waste, împreună cu partenerii din Polonia, Slovacia. Ungaria, Macedonia, Cipru, Bulgaria și Spania, proiect finantat prin Programul ERASMUS+ al Comisiei Europene.

Proiectul nostru a propune promovarea reciclarii prin utilizarea unor metode dinamice, prin intermediul  cărora a facilitat procesul de invatare al  tinerilor care caută unicitatea, interesați de artă și design, în vederea reciclării materialelor uzate în elemente utile (pungi, accesorii, instrumente muzicale, portofele, articole utilizate la domiciliu, jucării pentru copii din satul Milcoveni).

Împreună cu partenerii noștri am dorit să conectăm tinerii participanți cu activitatea de reciclare, pentru ai ajuta să fie mai inventivi și pentru a le dezvolta simtul inovator. Este foarte important ca tinerii să fie conștienți de importanța reciclării, înlăturând efectele negative ale poluarii, cu care se confruntă natura.

Obiectivele noastre au fost concepute:

-Pentru a face 40 de tineri să se gândească într-un mod conștient cu privire la durabilitate și protecția mediului prin luarea de măsuri în acest fel;

-pentru a  dezvolta inițiativa și simțul civic prin schimbul de experiențe;

-sa încurajeze învățarea interculturală prin metode artistice creative

-sa dezvolte încrederea și stima de sine folosind metode non-formale și participarea activă;

– pentru creerea unui loc de joacă destinat copiilor din Milcoveni cu ajutorul întregii comunități, prin utilizarea de materiale reciclabile din casele lor.

Importanța reciclării trebuie să fie împărtășită în rândul tinerilor și a persoanelor de toate vârstele, chiar dacă oamenii ar putea spune că nu este un subiect nou.

Date de contact:

Persoană de contact, funcţie, tel. e-mail                               

IOVAN  IOAN,

Presedinte ADI Timis Torontal,

Tel – 0723686786; [email protected]


Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.

Aceast comunicat reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.