COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESA 2016

ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA

TIMIS TORONTAL


Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Timiș Torontal anunță implementarea proiectului “cultRural experences” in perioada 16-24 august 2016, împreună cu parteneri din Croația, Cehia. Ungaria, Portugalia, Turcia, Italia și Spania, proiect finantat prin Programul ERASMUS+.

Într-o lume tot mai tehnologizată,care conduce spre izolarea tinerilor, proiectul nostru propune reconectarea tinerilor la lumea reală. Acest lucru va fi făcut prin construirea unui pod către viața rurală, pod prin care tinerii vor fi reconectați la natură și foarte important, să comunice și să socializeze cu tineri care trăiesc în afara lumii supertehnologizate.

Scopul proiectului este de a restabili legătura tinerilor din mediul urban cu viața rurală, precum și de a crea un mediu intercultural, unde tinerii pot explora propria lor identitate culturală, folosind agricultura  ca principal instrument de bază non-formală.

Obiective: Obiectivele principale ale acestui proiect sunt:

  1. Creșterea nivelului de cunoștere de către 48 de tineri din 8 țări cu privire la activitățile rurale;
  2. Dezvoltarea abilităților a 48 de tineri din 8 țări de a comunica față în față cu alte persoane;
  3. Posibilitatea ca tineri din mediul urban să se reconecteze cu viața rurală și de a afla mai multe despre viața sătenilor din zilele noastre, fiind săteni timp de 8 zile;
  4. Dezvoltarea simțului civic al celor 48 de tineri, fiind implicați în activități agricole și alături de săteni;
  5. Dezvoltarea antreprenoriatului și a abilităților inovatoare prin dezvoltarea de idei de afaceri pentru satul Milcoveni.

Obiectivele acestui proiect sunt puternic legate de obiectivele Programului Erasmus + : încurajarea tineriilor din localitățile urbane și rurale  să fie implicati în mobilități internaționale; prin oferirea posibilității tinerilor dezavantajați de a dezvolta spiritul antreprenorial, abilități inovatoare, civice și sociale și de a îmbunătăți procesul de învățare, prin a face activități într-un sat mic, într-un mediu internațional și intercultural, prin intermediul mobilității internaționale.

Date de contact:

Persoană de contact, funcţie, tel. e-mail                               

IOVAN  IOAN,

Presedinte ADI Timis Torontal,

Tel – 0723686786; [email protected]


Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.

Aceast comunicat reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.