Conferinta de Validare a Strategiei de Dezvoltare a Microregiunii “Timis Torontal Barzava”

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Timis Torontal” anunta, in calitate de organizator al evenimentului, Conferinta de Validare a Strategiei de Dezvoltare a Microregiunii “Timis Torontal Barzava” in data de luni 25 octombrie ora 11.00 in sala de sedinte a Primariei Orasului Deta.

Obiectivele intalnirii vor fi:

  1. Prezentarea Strategiei de Dezvoltare a Microregiunii si a Planului de Dezvoltare Locala a teritoriului GAL “Timis Torontal Barzava” ;

  2. Consultarea publica, dezbateri pe marginea documentelor prezentate referitor la adoptarea Strategiei de Dezvoltare a Microregiunii si finalizarea Planului de Dezvoltare ;

  3. Validarea oficiala a documentelor prezentate anterior precum si a Dosarului de Candidatura de catre participantii la Conferinta.

In cadrul evenimentului sunt invitati membrii fondatori ai Grupului de Actiune Locala “Timis Torontal Barzava”, administratiile locale, membrii ai asociatiilor non-guvernamentale precum si reprezentantii ai mediului privat din Microregiune, dar si persoane interesate de dezvoltarea mediului rural si accesarea de fonduri prin intermediul GAL-ului.

Beneficiarii G.A.L.-ului “Timis Torontal Barzava” vor fi cei peste 51.000 de locuitori dispusi pe o suprafata de 1.147 kmp din sudul judetului Timis cuprinzand 14 comunitati, si nord vestul judetului Caras Severin avand in componentata 3 comune, prin intermediul Programului Leader care se finanteaza prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Pentru accesarea Programul LEADER, comunităţile locale, grupate în teritoriu, au trebuit să creeze un parteneriat public-privat denumit „Grup de Acţiune Locală,” GAL-urile sunt constituite din reprezentanţi ai sectoarelor public, privat şi ai societăţii civile din teritoriul respectiv. La nivel de decizie, partenerii economici şi reprezentanţii societăţii civile, precum agricultorii, femeile, tinerii din spaţiul rural şi asociaţiile acestora trebuie să reprezinte cel puţin 51% din parteneriatul local.

 

Harta administrative teritoriala a noului Grup de Actiune Locala
Harta administrative teritoriala a noului Grup de Actiune Locala

Nu in ultimul rand dorim sa va informam ca Asociatia De Dezvoltare Microregionala ‘’ Timis Torontal” este o Asociatie a Consiliilor Locale Sudul Judetul Timis.Va multumim si va asteptam la derularea evenimentului !

ASOCIATIA DE DEZVOLTARE MICROREGIONALA ‘’ TIMIS TORONTAL” –

Pentru informaţii suplimentare sau clarificări cu privire la acest proiect ne puteţi contacta prin intermediul urmatoarelor persoane de contact:

– Ioan Iovan; telefon 0723686786; e-mail :[email protected]

Duta Gheorghe; telefon 0722716143 ; e-mail: [email protected]