Cine suntem:

Asociatia Timis Torontal este o organizatie neguvernamentala si non-profit cu caracter microregional formata din 15 consilii locale.Microregiunea Timis-Torontal este situata în Vestul României, în partea de sud a judetului Timis, fiind delimitata la sud si sud-vest de frontiera cu Republica Serbia, la est de judetul Caras-Severin, iar la nord de Municipiul Timisoara.

Microregiunea este constituita din 3 mici orase ce nu depasesc 7.000 de locuitori fiecare (Deta, Gataia, Ciacova) si 12localitati cu rang de comuna: Birda, Banloc, Denta, Giera, Ghilad, Jebel, Jamu Mare, Liebling, Livezile,Padureni, Voiteg, ,Giulvaz,Moravita.Scopul asociatiei este de a contribui prin mijloace specifice la dezvoltarea economico-sociala si culturala a localitatilor.

 

Harta delimitare a asociatiei timistoronta
Harta delimitare a Asociatiei Timistoronta

Principalele obiective ale asociatiei sunt :
a) reprezentarea intereselor zonei fata de alte organe si organizatii;
b) depistarea, culegerea propunerilor economice, culturale, sportive, etc.,
sistematizarea lor în conceptia dezvoltarii teritoriale pentru sutinerea initiativei locale;
Principalele activitati desfasurarate de asociatie:
a) Promovare cu impact local si regional in domeniul conservarii si protejarii patrimoniului natural, cultural, istoric.
b) Promovarea prin mijloace specifice la dezvoltarea economico-sociala si culturala a localitatilor.
c) Promovarea si aparararea drepturilor si libertatilor omului, în principal a libertatii constiintei si a dreptului la libera exprimare.