Comuna Ghilad împreună cu Municipiul Bela Crkva a organizat marți, 09.06.2015, în Sala Mare a municipiului Bela Crkva, sesiunea de închidere a proiectului cu finanțare europeană “Începutul dezvoltării turismului în zona transfrontalieră Bela Crkva şi Ghilad” prin care s-a accesat Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

DSC_0310

DSC_0304

Proiectul a vizat cooperarea bi-laterală, româno-sârbă, în domeniul promovării turismului cultural, contribuind la dezvoltarea locală a celor două comunităţi prin îmbunătătirea infrastructurii turistice locale.

Beneficiarii proiectului: Comuna Ghilad din România și Municipalitatea Bela Crkva din Republica Serbia.

Valoarea totală a proiectului a fost de 522.000 euro, din care 457.000 euro au revenit liderului de proiect, comuna Ghilad.

Durata proiectului a fost de 24 luni, iar implementarea s-a făcut simultan în Ghilad şi Bela Crkva.

Rezultatele proiectului :

– O arenă multifunctională sub forma unui balon de tip tensiostatic de peste 1000 mp – Modernizare teren de sport în aer liber Grebenaţ

– Realizarea a 2 seminarii de promovare a turismului transfrontalier în Ghilad şi Bela Crkva :

•Promovarea turismului cultural , competiţional de week-end ca pârghie a dezvoltării turismului rural în zonele transfrontaliere Bela Crkva –Ghilad, seminar găzduit de municipalitatea Bela Crkva.

•Căi şi modalităţi de valorificare eficientă a potenţialului turistic rural al zonei transfrontaliere Ghilad– Bela Crkva, seminar găzduit de comuna Ghilad.

– Două itinerarii turistice,câte unul în fiecare ţară , cu observarea practică a obiectivelor din zonele de interes turistic prezentate la seminar.

– Lansare eveniment turistic cultural, de competiţii sportive şi gastronomic, de târg, artizanat şi produse autohtone, “Turismul în Banat” realizat in două etape : Etapa I- la Grebenac şi Etapa a II-a la Ghilad.

– Realizare site de promovare în 3 limbi

– Comunicate de presă 14

– Conferinţe de presă 4 (leader)+2 (parteneri)

La eveniment au participat toate părtile interesate, autorităţile locale şi organizaţii private din România și Serbia.

Activitatea de marți a fost ultima dintr-o serie de evenimente de promovare a proiectului și a celor doi parteneri transfrontalieri.

Pentru informații suplimentare, persoană de contact: Laszlo Aranca – Manager Proiect, tel/fax: 0256/418221; 0256/418221; e-mail: [email protected] .

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.