Lansare proiect si conferintă de presă “ Inceputul dezvoltării turismului în zona transfrontalieră Bela Crkva şi Ghilad ” din cadrul Programului Romania-Republica Serbia IPA de Colaborare Trans-Frontalieră
Primăria comunei Ghilad organizează joi 12.09.2013, de la ora 11.00, in comuna Ghilad, în sala de spectacole a Căminului Cultural, activitatea de lansare urmată de conferinta de presa a proiectului cu finanțare europeană :
“ Inceputul dezvoltării turismului in zona transfrontalieră Bela Crkva si Ghilad”, MIS CODE 1296

Proiectul vizează cooperarea bi-laterală, româno-sârbă, în domeniul promovării turismului cultural şi contribuie la dezvoltarea locală a celor două comunități prin îmbunătățirea infrastructurii turistice locale.

Proiectul este implementat prin Programul Romania-Republica Serbia IPA de Colaborare Trans-Frontaliera, finanţat de Uniunea Europeana prin Fondurile Structurale si cofinanţat de cele doua state membre participante in program, România si Serbia.

Obiectivul general al Programului este de a apropia factorii economici, comunităţi şi persoane cu scopul de a exploata mai eficient oportunităţile oferite de dezvoltarea comună a zonei de frontieră.

Beneficiarii proiectului sunt: Liderul proiectului Comuna Ghilad iar in calitate de partener Municipalitatea din Bela Crkva . În cadrul proiectului sunt prevăzute a se organiza, atât de partea română cât si de partea sârbă, diverse activităţi de promovare turistică a zonei transfrontaliere, câte un seminar de promovare a turismului precum si Lansarea primei etape a evenimentului cultural –sportiv , intitulat „Turismul în Banat”

Pentru a oferi infrastructura necesară organizării, pe viitor, a cât mai multe acţiuni turistice, sportive şi culturale comune, prin proiect se va construi o arenă multifunctională sub forma unui balon de tip tensiostatic de peste 1000 m.p. în Ghilad, iar în Bela Crkva se va moderniza terenul de fotbal din Grebenac.

Valoarea totală a proiectului este de 522.000 euro, din care 457.000 euro revin comunei Ghilad. Durata proiectului este de 15 luni, iar implementarea se va face simultan în Ghilad si Bela Crkva.
La eveniment vor participa reprezentanţi ai ambilor parteneri, precum şi oficialităti din partea română si sârbă.

Evenimentul de joi este primul dintr-o serie de evenimente de promovare a proiectului şi a partenerilor, precum: campanii de informare, comunicate de presă, conferinţe de presă. După evenimentul propriu zis va avea loc o conferinţă de presă pe parcursul căreia reprezentanţii partenerilor – români şi sârbi – vor răspunde întrebărilor dvs.

Conţinutul acestui material nu reflectă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

Primaria Ghilad
06.09.2013
Persoană de contact,
Laszlo Aranca
Manager de Proiect

Tel. : 0256/418221;
e-mail: [email protected]

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.